Stílusökológia

2018\02\23

Év eleji egyensúlykeresés a ruhatárunkban és a lelkünkben 2.

avagy ne ideáloknak felelj meg, hanem önmagadnak!

Előző blogbejegyzésemben arról próbáltalak meggyőzni benneteket, hogy bátran vállaljátok önmagatokat, minden testi "tökéletlenség" ellenére, hiszen az önazonosság, az önelfogadás a nulladik lépés a harmonikus megjelenéshez. Nem attól leszünk vonzóak, hogy tökéletesen arányos és karcsú a testünk, hanem attól, hogy boldogok vagyunk ebben a fizikai formánkban. Ha kiegyensúlyozottság sugárzik ki belőlünk, a külső megjelenésünk is sokkal vonzóbbá válik.

A folytatásban megmutatom nektek, mi a különbség az arányos, ideális és idealizált testalkatok között, emellett gyakorlati példákkal is segítek a harmonikus külső megteremtésében, az ideálistól eltérő alkatok egyensúlytalanságainak korrigálásában.

bc7ee87558d11f5de9866af9858d4aef.jpg

More:

2018\01\23

Év eleji egyensúlykeresés a ruhatárunkban és a lelkünkben 1.

avagy ami arányos, az nem feltétlenül harmonikus is

Pár nap, és vége az újév első hónapjának, lassan lecsengenek az évkezdéshez hagyományosan köthető fogadalomtételek, alábbhagy a kezdeti lelkesedés, és visszazökkenünk a megszokott mókuskerékbe.

Szokások ide vagy oda, be kell látnunk, hogy csak azért, mert a naptár mostantól eggyel több évet mutat, mi még nem változtunk meg egyik napról a másikra, és ugyanazokkal a nehézségekkel küzdünk, mint tegnap, a múlt héten, vagy egy hónapja.

Valójában miért is van az, hogy nem érezzük magunkat száz százalékosan jól a bőrünkben, de mégsincs elég lelki erőnk ezen tartósan változtatni?

 5811908106_5c4772103b_z.jpg

More:

2018\01\05

Fogyókúra vagy életmód- és szemléletváltás?

- A testi-lelki harmónia megteremtése az étkezés és az öltözködés összefüggésében

Hogy álltok az újévi fogadalmakkal? Ki kezdett közületek fogyókúrába?

Hány olyan ruhát rejt a szekrényetek, amelyik csak arra vár, hogy belefogyjatok?

Őszintén, tényleg megéri a kampányszerű önsanyargatás csak azért, hogy elérjük az álomalakot? (Főleg, ha a diéta után nem sokkal pillanatok alatt visszajön az a kínkeservesen leadott pár kiló…)

A csapból is az folyik, hogy csak akkor lehetünk sikeresek, ha olyan formásak és tökéletesek vagyunk, mint a címlapokon tetszelgő sztárok. Pedig a testi-lelki harmónia sokkal több és fontosabb annál, minthogy megfelelünk-e bármilyen időszakos, aktuális etalonnak vagy sem.

 Azt gondolom, sokkal inkább meg kell tanulnunk elfogadni saját testi adottságainkat ahelyett, hogy szabvány-szépségideálokat követve folyamatos csalódottságban tengetnénk a napjainkat.

91b10764f8a532373ea13f8d6be022ba.jpg

More:

2017\11\24

Black Friday helyett....

Ismét elérkezett az amerikai eredetű Fekete Péntek, a különféle üzletek, internetes webáruházak már napok - sőt, hetek! - óta bombáznak bennünket a "kihagyhatatlan" ajánlatokkal. Nem mennék bele mélyebben ennek a pszichológiai hátterébe, mert tavasszal a Glamour-napok kapcsán már kitértem erre.

Nem mondom, hogy ne vásároljatok ma semmit, mert lehet spórolni azzal, ha valamit ma sokkal jobb áron tudtok megvenni, amire egyébként is szükségetek lenne, de legyetek résen, mert könnyű csapdába esni...

Ha mégis új ruhára vagy kiegészítőre vágytok, mit szólnátok hozzá, ha azt mondom, már ott van a ruhásszekrényetekben? ;)

Ha azt az időt, amit a bevásárlóközpontokban a tömegben tolongva töltenétek, valóban magatokra szánjátok és előhívjátok a bennetek rejlő kreatív erőket, nem kell túl sok eszköz ahhoz, hogy a régi, megunt, itt-ott picit hibás vagy kopott ruhadarabokat felújítsátok! Varrni tudók és varrógéppel rendelkezők előnyben (mellesleg az egyik szupermarketben pont ma 50% akció van egy elég jó minőségű háztartási varrógépre, ha valaki épp ebbe szeretne befektetni :D), de azok se keseredjenek el, akiknek sem eszközük, sem szabás-varrástudásuk nincs, mert pl, gombot felvarrni nem nagy ördöngősség, és ennél nem nehezebb felvarrni 1-1 gyöngyöt sem a ruhára.

Különleges akciók helyett én most ajándékba hoztam nektek egy inspiráló képgyűjteményt, hátha kedvet kaptok az alkotáshoz, ezáltal időt és pénzt spórolva juthattok új ruhadarabokhoz, kedvetek és egyéni ízlésetek szerint. :)

 

 

 

A képre kattintva megnyílik a galéria, ahol számos ötletet találtok. Ha még többre vágytok, bátran szemezgessetek ti is például a Pinterestről, én is ott gyűjtöttem ezeket a fotókat.

 

Szeretettel:

Tünde

2017\10\16

Őszi kiegészítők a stílusosság jegyében 2.

avagy miért érdemes ősszel kendőt, sálat, poncsót viselni

Az ősz színei engem mindig ámulatba ejtenek és kreativitásra ösztönöznek az öltözködésben is. Bár a nyárnak már végérvényesen búcsút inthetünk, a ragyogásnak, az élettel teli színeknek még igenis van helye az életünkben, sőt talán most van leginkább szükségünk azok éltető energiáira.

Az indián nyár idejére még előkerülhetnek a ruhásszekrényből a lengébb darabok, ugyanakkor az árnyékban már megborzongunk egy nagyobb szellőtől is, a kora reggel útnak indulók pedig jól tudják, hogy igen hűvös a hajnali levegő. Jól jön tehát egy-egy kiegészítő, amely nem csak az időjárás változékonyságától óv bennünket, hanem feldobja a megjelenésünket is. Átmeneti kabáttal, melegebb kötött kardigánnal, vagy enyhébb időben akár önmagában is viselhetünk kendőt, sálat, poncsót, csak arra kell figyelnünk, hogy alkalomnak és stílusnak megfelelőt válasszunk. Ebben szeretnék most a segítségetekre lenni.

03c0d1844878968cd92caa6dc569655e.jpg

More:

2017\09\17

Őszi kiegészítők a stílusosság jegyében 1.

avagy mutasd az esernyőd, és megmondom, milyen a hangulatod!

Az esős idő beálltával érdemes elővennünk az esernyőnket, és az előszobában jól látható helyre készíteni, mert legtöbbször otthon felejtjük, még akkor is, ha odakinn épp leszakad az ég. Sokaknak macera ez a kiegészítő, kényelmetlen, nincs elég szabad kezük hozzá, elhagyják, nem szeretik a színeit, hamar eltörik, stb. Pedig egy jó minőségű, jól megválasztott, stílusában és hangulatában is jól passzoló esernyő kiváló kiegészítője az alapruhatárnak.

Ne ragaszkodjunk a fekete alapszínhez azzal az indokkal, hogy így majd minden ruhánkhoz biztosan passzol, hiszen ha már borús és szürke felettünk az ég, nem hátrány, ha valami színes és hangulatos darab van a fejünk felett.

c86399e9d23ed0780ebea6b4b3fda199.jpg

More:

2017\09\17

Itt van az ősz...

"Itt van az ősz, itt van újra"... de azért a kedvenc nyári ruháinkat nem kell mindjárt a szekrény mélyére rejteni! Akár a minimalizmus jegyében építjük a ruhatárunkat, akár fenntarthatósági vagy anyagi szempontok vezérelnek a kevesebb elemből álló gardrób kialakításában, az alábbi tippek jól jöhetnek szezonváltáskor.
Egy szép vállkendő, könnyű sál, egy puha kötött kardigán, vagy a klasszikus farmerdzseki, esetleg egy stílusos zakó mind-mind nagy segítségünkre lehet a hűvös őszi reggeleken. Sőt, a gombos lenge maxiruha is szolgálhat könnyű felöltőként a farmer-póló kombináció nőiesítésére!
Készítettem egy képgyűjteményt a női ruhák őszi alapdarabbá varázsolására, és az átmenet megkönnyítésére. 
Remélem, hasznát veszitek. 

Képek forrása: Pinterest

2017\05\18

Minták és jelképek ruháinkon

avagy ne legyél két lábon járó reklámtábla, közvetíts inkább értéket!

Nemrég egy kedves ismerősöm osztotta meg a gondolatait facebookon arról, milyen jó, hogy végre eltűnni látszanak a ruhakínálatból a (néha nem is annyira) kétes értelmű angol feliratozású darabok (a "Sexy girl" még a leggyengébb kifejezés ezek közül). Helyettük egyre inkább teret nyernek a pozitív üzenettel díszítettek, persze ezek is leggyakrabban angolul. Én is hiszem, Zsuzsival egyetemben, hogy a kimondott szónak ereje van, és hogy viselt dolgaink befolyásolhatják nem csak a kedvünket, hanem azt is, hogy mit vonzunk be az életünkbe. Ha lehet, inkább erősítsük a pozitív irányvonalat, ne a negatívumokat hangsúlyozzuk, és ne ítélkezzünk.

b40d48006cc3e331b67f6845f83a8aa1.jpg

 

More:

stílus divat póló felirat tudatos fenntartható minta

2017\04\20

Két keréken a fenntarthatóság útján

Április 22. a Föld napja. Mára már hagyománnyá vált ezen a napon a kerékpárosok felvonulása, a Critical Mass elnevezésű rendezvény, amely országszerte egyre több érdeklődőt és részvevőt vonz. Ideje tehát elővenni a bringákat és alaposan megtakarítani, előkészíteni, akár a felvonulókhoz csatlakozunk, akár csak a közeli zöldségeshez indulunk bevásárolni. Budapesten és vidéken egyaránt találunk lehetőséget a két keréken száguldásra, a kapcsolódó rendezvényeken  sok hasznos információhoz is juthatunk és ismeretségeket köthetünk.

c93c365e622ed97ec2c2f63859aa0639_1.jpg

More:

2017\04\05

Hogyan kerüljük el a "shopping napok" csapdáit?

avagy kuponból is megárt a sok...

Tavasszal beindul a kupondömping: a divatruházati cégekkel karöltve évről-évre egyre nagyobb kuponos kampányokkal buzdítanak bennünket a legismertebb női magazinok, vagy éppen helyi bevásárlóközpontok, hogy egyszerre minél többet költsünk el új ruhákra, kiegészítőkre és egyéb termékekre. A természet ébredésével mi is vágyunk az új impulzusokra, élettel telibb színekre. Egy nagy beszerző körút persze ezernyi módon hat ránk, azt az érzetet keltve, hogy végre új külsővel állhatunk az új szezon elébe, levetve a sok téli göncöt, és vele talán sokminden mást is.

Valóban feltöltődünk egy bevásárló körúttól? 

confessions_of_a_shopaholic.jpg

More:

fashion lista divat shopping akció days sale fenntarthatóság kuponok impulzusvásárlás bevásárló körút