Fogyókúra vagy életmód- és szemléletváltás?

- A testi-lelki harmónia megteremtése az étkezés és az öltözködés összefüggésében

Hogy álltok az újévi fogadalmakkal? Ki kezdett közületek fogyókúrába?

Hány olyan ruhát rejt a szekrényetek, amelyik csak arra vár, hogy belefogyjatok?

Őszintén, tényleg megéri a kampányszerű önsanyargatás csak azért, hogy elérjük az álomalakot? (Főleg, ha a diéta után nem sokkal pillanatok alatt visszajön az a kínkeservesen leadott pár kiló…)

A csapból is az folyik, hogy csak akkor lehetünk sikeresek, ha olyan formásak és tökéletesek vagyunk, mint a címlapokon tetszelgő sztárok. Pedig a testi-lelki harmónia sokkal több és fontosabb annál, minthogy megfelelünk-e bármilyen időszakos, aktuális etalonnak vagy sem.

 Azt gondolom, sokkal inkább meg kell tanulnunk elfogadni saját testi adottságainkat ahelyett, hogy szabvány-szépségideálokat követve folyamatos csalódottságban tengetnénk a napjainkat.

91b10764f8a532373ea13f8d6be022ba.jpg

Az előnyös tulajdonságainkat érdemes persze kihangsúlyozni, a hátrányosnak ítélt részleteket pedig jótékonyan háttérbe helyezni, ez növeli a magabiztosságunkat, de sohasem szabad szégyellni magunkat azért, akik vagyunk, mert így vagyunk mi egyéniségek, annak minden részletével. Ha valamely részlet komoly problémát okoz, akkor azt pedig érdemes szakértő segítséggel javítani.

Öltözködési szempontból megvannak azok a jól bevált praktikák, amelyekkel az alkati arányokat az ideális irányba ki tudjuk valamennyire egyensúlyozni, de csak akkor lesz teljes az összkép, ha ezzel együtt a lelkünk is egyensúlyba kerül.


Ugyanakkor, ha valaki jelentős súlyfelesleggel küzd, az nem csak a külső megjelenést befolyásolja, hanem komoly egészségügyi kockázatot is hordoz. Ilyen esetben mindenekelőtt az egészségünk érdekében érdemes dietetikussal, szakorvossal konzultálni, de nem feledkezhetünk meg a lelkünk gyógyításáról sem, hiszen szinte minden betegség mögött megtalálható a pszichés ok is. 

Ha belátjuk, hogy a súlyfelesleg sokszor az érzelmi problémákból fakadó étkezési zavarok, például stresszes túlevés, bánatűző nassolás, és még sok egyéb rejtett lelki sérülés miatt alakult ki rajtunk, akkor megtettük az első lépést a harmonikus állapot felé vezető úton. 

Amíg a lelkünket nem tesszük rendbe, addig a testünk sem fog valóban harmonikus összképet sugározni.

Éppen ezért most egy cikkajánlóval készültem nektek az évkezdéshez: az alábbi linkre kattintva olvashatjátok Leskovics-Ortelli Andrea tanácsadó szakpszichológus cikkét a fogyókúrák veszélyeiről és sikertelenségének okairól. Szívből ajánlom mindenkinek, érdemes bátran szembenézni a démonainkkal, mert valóban megváltást hoz azoknak, akik régóta küzdenek súly- és étkezési problémával.

http://mindset.co.hu/miert-ne-fogyokurazzunk_/

Ha szakértő segítségre van szükségetek, Andit ITT tudjátok elérni.

Ha bizonytalanok vagytok a témával kapcsolatban, első körben próbáljátok ki az Andi által létrehozott ingyenes, 30 napos Jóleszek Életmódváltó Programot, még nem késő csatlakozni!

Ha pedig az öltözködésben kerestek tudatos megoldásokat az alkati adottságok kiegyensúlyozására, a belső- és külső világ harmonikus egységének megélésére, forduljatok hozzám bizalommal. :)

www.stilusokologia.hu

 

Kép forrása: Pinterest / Doyouyoga